Navijački vodič po gradovima domaćinima

03.05.2024.

Kao jedna od najaktivnijih i najdugovječnijih članica Football Supporters Europe, pro navijačke asocijacije koja je sastavni dio organizacijskog procesa svih završnih turnira, pozvani smo na tradicionalni posjet gradovima domaćinima gdje igra Hrvatska, tzv. host site visit.  U gradovima smo posjetili sve bitne lokalitete organizirane za navijače te upoznali brojne ključne sudionike završnog turnira UEFA EURO 2024 (gradske vlasti, policija, osiguranje, stadionsko osoblje, mediji i marketing, uefa staff, mobilnost i javni prijevoz…).

BERLIN

OLYMPIASTADION

Ulaz na tribinu s hrvatskim navijačima nalazi se na istočnoj strani, kod olimpijskih krugova.

 

 

 

Raspored navijačkih sektora na stadionu   

     

 


 

 

 

Navijači na stadionu

 

Ispred našeg istočnog ulaza nalazi se Olympischer Platz koji će biti aktivan na dan utakmice i gdje će sigurno biti okupljanje hrvatskih navijača prije ulaska na stadion. Također, u ovom prostoru svi bez ulaznica moći će osjetiti dio stadionske atmosfere. 

 

 

Olympischer Platz


FAN ZONE & PUBLIC VIEWING

Centralna Fan zona u Berlinu nalazi se na Branderburškim vratima s kapacitetom do 125.000 navijača. Udaljena je 9, 5 km zračne linije od Olympic stadiona, podzemna U bahn (U2) vozi najbliže za istočni ulaz na stadion, a duljina trajanja putovanja je cca 30+ minuta u uobičajenim okolnostima. 

 

Brandenburška vrata

 

 

Pored centralne, nalazi se i Fan zona koja će raditi svaki dan s kapacitetom do 10.000 navijača. 

 

 

Fan zona

 

 

 

Obje fan zone

Mini Fan zone – prvi kontakt navijača s Berlinom

Gore: Aerodrom, Willy-Brandt-Platz, ispred dolaznog terminala

 

 

 

Dolje: Glavna željeznička stanica, Washingtonplatz – točno ispred

 

MOBILNOST I JAVNI PRIJEVOZ

Najveći i najuzbudljiviji njemački grad izrazito je prostran te disperziran s brojnim mogućnostima za druženja u zonama šetnica s barovima i restoranima. Ključne organizirane navijačke točke udaljene su jedna od druge, a vremenske udaljenosti i javni prijevoz između lokacija je sljedeći prikaz;    

 

PRIJATELJSKA UTAKMICA NAVIJAČA

U Španjolskoj ne postoji dobro organizirana grupa koja prati nacionalnu momčad te španjolski predstavnik Adrian Nunez govori kako ne mogu skupiti momčad za prijateljsku nogometnu utakmicu navijača. U Berlinu postoji i hrvatski klub koji igra u nižim ligama pa se trenutno dogovora prijateljska utakmica za pripremu i uigravanje.  

FAN WALK, KORTEO

U procesu odobrenja i finalizacija dozvola od gradskih vlasti Berlina za punu trasu kortea.

HAMBURG

VOLKSPARKSTADION, FAN WALK, KORTEO

Pozicionirani kao domaćini u utakmici s Albanijom u mogućnosti smo održati korteo po odličnoj trasi i ambijentu. U društvu gradskih vlasti te Fan project managera prošetali smo zamišljenom trasom od stanice vlaka do hrvatskog dijela stadiona. Od Stellingen stanice do Volksparkstadion je cca 1,7 km tj tridesetak minuta hoda.

 

FAN ZONE & PUBLIC VIEWING

Fantastično kompaktan dio Hamburga, Sankt Pauli, posvećen je navijačima. Fan zona i javno gledanje utakmica za ukupno 50.000 navijača počinje odmah pored kultnog Sankt Pauli stadiona i proteže se do blizine početka jedne od najvibrantijih ulica u Hamburgu, Reeperbahn. 

Hrvatsko navijačko veleposlanstvo bit će smješteno na uglu Fan zone i Reeperbahn i U2 bahna zajedno s domaćinom, gradom Hamburgom i pored Albanskog navijačkog veleposlanstva. 


 MOBILNOST I JAVNI PRIJEVOZ

Za sve navijače u hrvatskom sektoru koji na stadion dolaze vlakom S3 ili podzemnom U3 izlaze na stanici Stellingen station.

 PRIJATELJSKA UTAKMICA NAVIJAČA

Kako je službena utakmica popodnevna  početkom u 15 sati, prijateljska utakmica navijača odigrat će se dan ranije u večernjim satima. O detaljima ćemo naknadno obavijestiti javnost.  

LEIPZIG 

RED BULL ARENA, FAN WALK, KORTEO

Sektor s hrvatskim navijačima je sektor B kako je prikazano na slici. 

Korteo počinje na Wilhelm-Leuschner-Platz i to će biti općenito mjesto okupljanja, tj. fan meeting point za hrvatske navijače, sa svim popratnim sadržajima i kao domaćin imamo unaprijed zadanu rutu šetnje. Dodatno, kod ulaza na stadion je prostrani dio za okupljanje tj. Fan meeting point gdje će se okupiti i oni koji ne sudjeluju u korteu. 

FAN ZONE & PUBLIC VIEWING, FANS EMBASSY CROATIA

Manji i iznimno kompaktan grad sa svim sadržajima pozicioniranim u centru grada. S kapacitetom od do 15.000 navijača, Fan zona se nalazi na završetku šetnice, na Augustus platzu, a veliki ekran za javno gledanje je postavljen ispred zgrade opere. 

Fans Embassy Croatia bit će smještena zajedno s domaćinima na rubnom dijelu Fan zone 

PRIJATELJSKA UTAKMICA NAVIJAČA

Službena utakmica je večernja s početkom u 21 sat, pa će prijateljska utakmica navijača biti odigrana u 11 sati. O lokaciji i detaljima ćemo naknadno obavijestiti. 

Do 10. srpnja preko 600000 posjetitelja u Fan zonama Zagreb i Split

Do 10. srpnja preko 600000 posjetitelja u Fan zonama Zagreb i Split

Klub navijača CFE-Mi Hrvati ovoga ljeta organizirao je, sada već tradicionalno, javno gledanje utakmica na Trgu Bana Jelačića. Ponosni smo i našu prvu Fan zonu u Splitu koja je zajedno sa zagrebačkom do sada primila preko 600.000 posjetitelja i ljubitelja nogometa iz...

Fans Embassy Croatia / UEFA EURO 2024 FAN FORUM

Fans Embassy Croatia / UEFA EURO 2024 FAN FORUM

U organizaciji UEFA EURO 2024, FSE pro navijačke asocijacije i KOS organizacijskog odbora domaćina, u Frankfurtu je održan UEFA EURO 2024 Fan forum. Kao aktivna I jedna od najiskusnijih članica Footbal Supporters Europe, sudjelovali smo na forumu te dogovorili...

Hvala Vatreni!

Hvala Vatreni!

Iza nas je finalna utakmica Lige nacija. Utakmica koja nije završila onako kako smo svi mi to, zajedno s vama, dragi naši Vatreni željeli. Iako iz Nizozemske nećete ponijeti zlato, mi - vaši navijači ponosni smo na vas i čestitamo na osvojenom srebru!  Hvala izborniku...