Svi u Porto, u inat Coroni!

25.08.2020.

Proljeće je 2020. godine. Cijeli svijet s nestrpljenjem čeka prvo europsko prvenstvo, koje će se održati širom staroga kontinenta.Sretnici, koji su dobili ulaznice rezerviraju hotele, traže letove, sve je spremno za veliki spektakl. Mi Hrvati smo posebno uzbuđeni, jer smo sigurni da nakon srebra na svjetskom prvenstvu možemo i do zlata na europskom. No, onda šok!

Pojavljuje se neki nepoznati virus. Svijet je stao, ekonomije se urušavaju, a najgore od svega, UEFA otkazuje EURO. Umjesto da budni sanjamo, proživljavamo noćnu moru: Ljeto bez nogometa! Ljeto bez reprezentacije! Mislimo se, nema veze! Uskoro će se sve smiriti, bit ćemo na jesen opet na tribini. Svu snagu skupljenu preko ljeta, usmjerit ćemo na ligu nacija! Naše junake iz Rusije barem ćemo tu odvesti do naslova. Opet rezerviramo letove, tražimo hotele. Sve je kao i prije ljeta. I onda opet šok!

Uvode se zabrane putovanja, navijačima je zabranjen ulazak na tribine. Mislimo se: Pa zar opet?! Je li moguće da ove godine nećemo gledati Hrvatsku? Jedna cijela godina bez tribine, bez putovanja, bez reprezentacije?! Igrači svakom prilikom ističu kako igranje bez navijača nema smisla. Ne osjećaju ljubav i podršku. Slažemo se! Slažemo se i donosimo odluku: Idemo u Porto! Probudio se u nama onaj čuveni hrvatski inat! A što bi Hrvati bili bez inata? Znamo što ne bi. Sigurno ne bi bili svjetski doprvaci, sigurno ne bi imali svoju domovinu! Naš inat tjerao nas je naprijed protiv svakoga protivnika, pa i protiv ovoga, protiv Corone. Cijeli svijet je bacila na koljena, ali Hrvate neće! Hrvati su odlučili da će 5.9.2020. bodriti svoje junake u Portugalu! Nema te sile, koja će nas zaustaviti, jer kada se Mi Hrvati zainatimo, kada Mi Hrvati pokazujemo ljubav prema domovini, tada koračamo naprijed, bez obzira na protivnika i okolnosti.

Ako je Luka Modrić s 34 godine mogao u 119. minuti trčati za “bespotrebnom” loptom do kornera, ako je Suba “bez jedne noge” mogao braniti u finalu, ako je Raketa s temperaturom mogao igrati u polufinalu, a sve kako bi nama pružili najljepše ljeto, onda i mi možemo sjesti u avion, otputovati u Portugal i podržati ih, ako ne sa stadiona onda ispred stadiona, s ulice gdje prolazi momčadski autobus, ispred hotela… Neka vide da nas ima, neka vide da im nikada nećemo zaboraviti ljeto naših snova.

Zato Vas pozivamo da se pridružite klubu navijača MI HRVATI u organiziranom putovanju za Porto kako bi dali podršku reprezentaciji kada najmanje očekuju. Pokažimo da hrvatski navijač ne poznaje granice.

Za sve informacije oko putovanja javite se na e-mail:
info@cfe-mihrvati.hr

Klub navijača hrvatske reprezentacije MI HRVATI

 

Fans Embassy Croatia / UEFA EURO 2024 FAN FORUM

Fans Embassy Croatia / UEFA EURO 2024 FAN FORUM

U organizaciji UEFA EURO 2024, FSE pro navijačke asocijacije i KOS organizacijskog odbora domaćina, u Frankfurtu je održan UEFA EURO 2024 Fan forum. Kao aktivna I jedna od najiskusnijih članica Footbal Supporters Europe, sudjelovali smo na forumu te dogovorili...

Hvala Vatreni!

Hvala Vatreni!

Iza nas je finalna utakmica Lige nacija. Utakmica koja nije završila onako kako smo svi mi to, zajedno s vama, dragi naši Vatreni željeli. Iako iz Nizozemske nećete ponijeti zlato, mi - vaši navijači ponosni smo na vas i čestitamo na osvojenom srebru!  Hvala izborniku...